Přeskočit na obsah

Český start-up trhá rekordy. Peníze pro podnikání dostanete do 30 minut nebo zdarma

Byrokracie, skryté poplatky, nedůvěra a dlouhé čekací lhůty. Tak většinou vypadá realita českých podnikatelů, kteří se snaží získat úvěr. To podnikatele z českého start-upu, kteří tyto situace zažili na vlastní kůži, naštvalo natolik, že se rozhodli přestat nadávat a najít řešení. A našli, mí rádcové, našli. V čem tkví magická hranice 30 minut? A jak je to vůbec možné? To se dozvíte v tomto článku.

Peníze na podnikání zpravidla potřebujete hned. S Cashbotem budete vědět, na čem jste. A to do 30 minut.

Start-up Cashbot slibuje, že vyhodnotí vaši žádost o financování a peníze vám odešle do 30 minut. Jak už sám název napovídá, tento poměrně čerstvý český fintechový počin je postaven na využití technologií a automatizaci. A právě díky automatizaci procesů, které probíhají na pozadí uživatelsky přívětivé aplikace, se Cashbotu daří šibeniční interval 30 minut splnit.

Jistě vás napadá: takových marketingových tvrzení o digitalizaci, všemu online a rychlosti ve světě financí jsme už slyšeli spoustu. Většinou však tato řešení probíhají spíše zběsile než rychle a výsledkem je pak bohužel opět byrokratická klasika.

Cashbot: důkaz místo slibů

U Cashbotu je to jinak. Je v zájmu firmy, aby stihla to, co slíbila na vteřiny přesně. Pokud v provozních hodinách (pracovní dny 8–16 h) překročí doba mezi přijetím vaší kompletní žádosti o financování a odesláním prostředků z jejich účtu 30 minut, pak vám připíší celou hodnotu poplatků spojených s daným financováním do vašeho individuálního slevového konta. Tuto slevu můžete využít na další financování od Cashbotu. Jak to, že si za svým stanoviskem Cashbot tak stojí? A jak to, že to opravdu funguje?

„Jsme tak rychlí právě díky technologiím a tomu, že jsou veškeré procesy na pozadí plně automatizované – souběžně jich probíhá až na 300,“ poodhaluje tajemství rychlosti aplikace, která má za maskota lenochoda, Marek Hejdušek, ideátor a CEO Cashbotu, a dodává: „úspora času není jenom na straně klienta, ale i na naší straně – i to je jeden z důvodů, proč jsme schopni zajistit financování a odpovídající péči i malým klientům. To je jeden z našich klíčových rozdílů oproti bankám. S malou firmou, která potřebuje 50 000 Kč, bankéř v bance stráví úplně stejný čas jako s klientem, který si chce půjčit deset milionů. My toto dilema díky technologiím řešit nemusíme.“

Co můžete do 30 minut získat?

Cashbot je tak trochu jiný nejen v přístupu k využití technologií a k malým a středním podnikatelům, které neostrakizuje, ale naopak se pro ně snaží hledat vhodná řešení, ale také v tom, že se podnikatele snaží edukovat.

Má vlastní magazín Rady v podnikání, jehož cílem je zvyšovat finanční gramotnost a každému podnikateli vystavuje hodnocení rizikového profilu. Těm, kteří díky slabému rizikovému profilu na peníze od Cashbotu nedosáhnou, poradí, co zlepšit a jak postupovat, aby svůj rizikový profil vylepšili.

Díky automatizovanému zpracování velkého množství dat o každém klientovi je Cashbot schopen také vyhodnotit, jaké produkty nebo kombinace produktů jsou pro klienta nejvhodnější. Klientovi tak může nabídnout na jednom místě různé způsoby, jak získat peníze do firmy. Existuje několik způsobů, jak to udělat:

  1. Půjčit si rychle a jednoduše bez dokládání účelu – i to mimo jiné Cashbot nově nabízí – do portfolia služeb zařadil i nabídku úvěrů.
  2. Okamžitě si nechat proplatit vydané faktury. Dostat do firmy rychle peníze můžete i díky využití služby zkrácení splatnosti faktur. Z pohledu cash flow se pro dané období zvýší příjem, protože peníze vázané ve vydaných fakturách můžete mít okamžitě k dispozici a momentálně tak zvýšit svoje příjmy a efektivně s nimi ve firmě pracovat pro rychlejší rozvoj.
  3. Neplatit faktury, respektive odložit jejich splatnost. Cashbot můžete využít i tak, že si platbu faktury odložíte nebo rozložíte v čase – výdaje posunete do dalšího období, kdy se vám je podaří vykrýt dalšími příjmy.

Technologie, podrobné vyhodnocení aktuální situace klienta v kombinaci se širokou škálou produktů umožňuje Cashbotu financovat i ty klienty, se kterými by si banka nevěděla rady. Právě pro ně je tady Cashbot. A navíc je zbavuje zbytečné byrokracie. V podnikání více než kde jinde platí, že čas jsou peníze. Cashbot je online nástroj se skrytou super schopností – funguje v podstatě jako stroj času. Pomáhá klientům, aby získali peníze pro své podnikání. Ne za týden, za měsíc nebo za rok, ale přesně tehdy, kdy je potřebují.

Marek Hejdušek

Spoluautor článku

Marek Hejdušek

Baví mě hledat vlastní směr a inovace ve světě financí. Mým cílem je, aby podnikatelé mohli pracovat s cash flow efektivněji a aby si nenechali ujít obchodní příležitost kvůli nedostatku vlastních financí.

Rady, které přijdou vhod

Nezaspěte aktuální trendy ve světě podnikání a financí. O nově vydaném článku na blogu vám dáme vědět.

aplikace-na-mobilu-3
check-green

Novinky pravidelně
ve vaší schránce

check-green

Dejte zelenou příležitostem

Podobné články