Přeskočit na obsah

Nenechte si utéct investiční příležitost. Flexi úvěr vás nezbrzdí

Kdo dřív přijde, ten dřív mele. Buďte to vy, kdo zareaguje nejrychleji a koupí nemovitost, pozemek, firmu nebo investuje do fotovoltaiky. Poradíme, jak na to sehnat finance rychle a férově.

Mladý podnikatel si prohlíží svůj vysněný projekt, který má zatím jen v hlavě

Bankovní úvěr – půjčka s ručením nemovitostí

První možnost, kterou si většina podnikatelů v podobné situaci vybaví, je bankovní úvěr. Nejčastěji v podobě tzv. americké hypotéky, což je půjčka se zástavou nemovitosti, kterou ale na rozdíl od klasické hypotéky můžete využít na cokoliv, včetně zajímavých investic.

Obrátit se s žádostí o investiční úvěr na banku se zdá jako dobrý nápad, má ale jednu velkou nevýhodu. Jeho schválení může trvat i několik měsíců. A jistě vám nemusíme říkat, že za takovou dobu už bude skvělá příležitost dávnou minulostí. 

Chcete podnikatelský úvěr od banky, ale víte, že tolik času nemáte? Nebo vám bankovní úvěr nevyhovuje? Máme pro vás tip, jak získat investiční úvěr rychleji – ať už na celkové pokrytí vašeho investičního záměru, nebo „jen” na překlenutí doby, kterou trvá schválení dlouhodobého úvěru v bance.

Co je investiční úvěr a jak funguje?

Investiční úvěr má několik různých podob. Pokud chcete například investovat do nemovitosti, můžete využít speciální investiční hypotéku, která má oproti klasické hypotéce vyšší úroky a naopak nižší LTV (neboli poměr hypotečního úvěru k zástavní hodnotě nemovitosti). Stejně jako vyřízení klasické hypotéky i na tu investiční si nějakou dobu počkáte. 

Tip: Přečtěte si, jak začít investovat do nemovitostí.

Klasický investiční úvěr na podnikání mohou využít podnikatelé, firmy a právnické osoby. Na rozdíl od klasického úvěru se zajišťuje předmětem investice (to znamená například kupovanou nemovitostí), případně jiným majetkem, který už je ve vašem vlastnictví.  

Konkrétní zajištění záleží na smlouvě s poskytovatelem úvěru, může jít o movitý i nemovitý majetek, cenné papíry nebo například směnka. 

Investiční úvěr se nejčastěji používá k nákupu vybavení, financování pozemků a investičních příležitostí, ale můžete ho využít například i na financování kampaní na sociálních sítích.

V čem se liší Flexi úvěr od Cashbotu od klasického investičního úvěru?

Vyřídit podnikatelský úvěr Flexi netrvá ani měsíc

Alternativou k půjčce v bance je nebankovní úvěr zajištěný nemovitostí, který můžete použít na investování. Rychle a za jasně daných podmínek předem ho nabízí Cashbot pod názvem Flexi úvěr.

Získání Flexi úvěru od Cashbotu trvá jen okolo 25 dní. Na celém procesu je nejdelší zapsání zástavní smlouvy na katastr, bez kterého se to celé neobejde. Ostatní administrativu Cashbot vyřídí během čtyř dnů, což je rychlost, která se u investičního úvěru jen tak nevidí. 

Přečtěte si, jak Cashbot ke svým investicím využívá známý realitní investor Martin Kořenek.

Nebo si pusťte video:

Jak probíhá žádost o Flexi úvěr? Jednoduše a rychle!

Proces žádosti o úvěr se kromě rychlosti od žádosti v bance neliší: 

Po obdržení aktuálního odhadu ceny nemovitosti, ze kterého se vypočítává maximální možný limit financování, s Cashbotem vzájemně projednáte nastavení úvěru a detaily podmínek. Poté je na řadě zápis na katastru. Jakmile je vše vyřízené, obdržíte domluvenou částku na účet.

Pětiletá splatnost s možností opakovaného čerpání 

Flexi úvěr můžete splácet až 5 let s tím, že první splátku můžete až o 1 rok odložit. Může se tak klidně stát, že investiční nemovitost stihnete výhodně přeprodat dřív, než vůbec máte začít splácet úvěr. 

Pro investory je také velmi zajímavá možnost opakovaného dočerpání úvěru. Objevila se v průběhu splácení nová investiční příležitost? Kdykoliv během splácení můžete peníze načerpávat do původní výše úvěru. 

Buďte rychlejší než konkurence

Žádost o flexibilní úvěr od Cashbotu
vaši investici nezbrzdí.

Flexi úvěr

Podnikatelský úvěr jištěný nemovitostí vám zaplatí milionové investice v řádu týdnů. Můžete ho částečně splácet i znovu dočerpávat kdykoliv mezi naplánovanými splátkami.

Předčasné splácení nabízí maximální flexibilitu

Další velkou výhodou Flexi úvěru je předčasné splácení zdarma. Schválila vám po několika měsících banka konečně bankovní úvěr? Podařilo se vám na nemovitosti rychle vydělat, takže investiční půjčku už nepotřebujete? 

Flexi úvěr můžete předčasně splatit už po 6 měsících bez jakýchkoliv dalších poplatků nebo sankcí.

Za Flexi od Cashbotu platíte pouze úrok

Za Flexi úvěr platíte pouze úrok, který se odvíjí o mezibankovní sazby PRIBOR (aktuálně 3M PRIBOR + 6,9 % p. a.). Žádné další poplatky vás nečekají.

Komu Flexi úvěr pomůže?

Flexi úvěr je řešení pro každého podnikatele a firmu, která potřebuje půjčit větší částku rychle, s maximální flexibilitou splácení a s jasnou úrokovou sazbou.

Je ideální, když čekáte s větší investicí na schválení bankovního úvěru a bojíte se, že vám příležitost uteče. Využít se dá Flexi také na refinancování projektu a investice do fotovoltaiky a zelené energie. Nebo když potřebujete koupit stroje za několik milionů, které vám začnou vydělávat během pár měsíců nebo let.

Markéta Gajdošová

Autor článku

Markéta Gajdošová

Copywriterka se specializací na svět financí a podnikání.

Rady, které přijdou vhod

Nezaspěte aktuální trendy ve světě podnikání a financí. O nově vydaném článku na blogu vám dáme vědět.

aplikace-na-mobilu-3
check-green

Novinky pravidelně
ve vaší schránce

check-green

Dejte zelenou příležitostem

Podobné články