Přeskočit na obsah

Využití AI (ChatGPT) ve vašem podnikání

V posledních několika měsících se objevilo mnoho nových modelů, které jsou schopny generovat odpovědi na nejrůznější dotazy, vymýšlet firemní strategie nebo generovat obrazy jen na základě textu. Souhrnně jsou tyto modely laickou veřejností označovány za umělou inteligenci nebo AI (Artificial Intelligence). Ještě se ani zdaleka nejedná o umělou inteligenci, která by byla schopna samostatného uvažování, už nyní můžeme ovšem služby, například nejznámější jazykový model označovaný jako ChatGPT, využít pro naše podnikání. Jak může AI pomoci zrovna vám, to se dozvíte v našem novém vzdělávacím článku.

Umělá inteligence (AI) a její využití / ChatGPT

ChatGPT je chatovací robot, který ovládá jak češtinu, tak i angličtinu (v té generuje lepší výsledky). S jeho pomocí můžete získat tipy při řešení nejrůznějších problémů. Model je schopen například napsat programátorovi kus programu nebo je schopen zodpovídat nejrůznější otázky týkající se například marketingu nebo účetnictví.

Je třeba si ovšem uvědomit, že je samotný model stále ve vývoji, a proto je na místě jistá opatrnost. Výsledky, které nám dává, nemusí být vždy přesné nebo pravdivé. 

Příklad využití AI (ChatGPT) v marketingu s malým rozpočtem

Využívání umělé inteligence pro zlepšení vašeho podnikání se meze nekladou. ChatGPT je schopen s různou (avšak stále vysokou) mírou úspěšnosti zodpovědět všechny vaše dotazy.

Pokud jste například drobný podnikatel, máte nejspíš relativně nízký rozpočet na propagaci svých produktů a služeb. Pokud se modelu ChatGPT zeptáte na to, jakým způsobem může drobný podnikatel spravovat svůj marketing, získáte následující návrhy, které následně můžete rozšiřovat pomocí dotazů na konkrétní oblasti:

– odpovědi navržené AI byly upraveny redakcí, aby se lépe četly – 

Jak vidíte výše, chatGPT dokáže přijít s řadou řešení pro konkrétní situaci. Ačkoliv jsou tato řešení spíše obecného charakteru, je možné se na jednotlivé pasáže dále doptávat, a dostat se tak ke konkrétním řešením, která by mohla být vhodná právě pro váš byznys.

Ušetřete čas s Cashbotem

Cashbot vám, stejně jako umělá inteligence, může pomoci zvýšit produktivitu a šetřit váš čas. Ihned zjistíte, kolik financí si u Cashbotu můžete zajistit. Zaplatí za vás přijaté faktury nebo vám naopak proplatí faktury vámi vydané. To vše na pár kliknutí online. Jednoduše se zaregistrujte třeba pomocí bankovní identity a využijte možnosti Cashbotu naplno.

Další využití AI ve vašem podnikání

Pomoc s konkrétní strategií není jedinou doménou, pro kterou můžete ChatGPT využít. Model například velmi dobře rozumí psanému textu. Lze do něj tedy nahrát článek, ze kterého potřebujete výtah, a on to udělá za vás. Může vám poskytnout také finanční poradenství, pomoci s vybráním vhodného úvěru, účetnictvím anebo rozpočtováním. 

V případě, že svůj byznys spravujete převážně v excelu, ale potřebovali byste jej více automatizovat, stačí abyste AI popsali svůj problém a ona na základě vašeho zadání připraví jakkoliv pokročilou excelovskou funkci.

Pracujete s dotazníky a zabírá vám spoustu času je vyhodnotit? I to ChatGPT zvládne za vás, a to včetně volných odpovědí. Může vám také připravit návrh struktury prezentace nebo generovat odpovědi na e-maily, zejména se to může hodit v případě, kdy komunikujete se zahraničními partnery. 

Pokud stojíte před rozhodnutím ohledně dalšího rozvoje firmy, můžete AI svůj problém popsat a ona se vám pokusí dát co nejlepší radu ve vaší situaci. 

Konečné rozhodnutí a zvážení všech pro a proti je samozřejmě na vás, dostat ovšem radu zdarma, která je vytvořena na základě milionů záznamů, nemusí být špatné. A třeba vás dovede k řešení, které by vás předtím nenapadlo.

Nová verze ChatGPT

Velmi zajímavá je z hlediska podnikání také nejnovější verze GPT-4, která je sice v současnosti zpoplatněná částkou okolo 20 dolarů/měsíčně, má však daleko lepší výsledky než verze předchozí. GPT-4 je trénovaná na komplexnějších datech. Zvládne lépe chápat kontext, dosahuje lepších výsledků ve většině odborných testů a také reaguje rychleji než její předchozí verze. GPT-4 již nyní někteří podnikatelé využívají nejen ke zlepšení svého stávajícího podnikání, ale i k tvorbě úplně nových projektů, kde za ně většinu práce odvede AI. 

ChatGPT je stále ještě relativně novým projektem a některé vygenerované odpovědi mohou být chybné nebo při nejmenším zavádějící. To by ale v žádném případě nemělo nikomu bránit její sílu alespoň vyzkoušet. Třeba tomu přijdete na chuť a zjistíte, že jednoduchá konverzace s ChatGPT může pomoci vašemu podnikání. Některé z nejzajímavějších příběhů naleznete na Twitteru pod hashtagem #hustlegpt.

Cashbot ví, jak na to

Načerpejte finance od Cashbotu
a dejte zelenou příležitostem.

Faktura vydaná

Cashbot zkrátí splatnost vašich faktur, vratek DPH i dotací, u kterých čekáte i měsíce. Peníze můžete mít už do 30 minut. A vrátit je stačí až za pár měsíců.

Marek Hejdušek

Spoluautor článku

Marek Hejdušek

Baví mě hledat vlastní směr a inovace ve světě financí. Mým cílem je, aby podnikatelé mohli pracovat s cash flow efektivněji a aby si nenechali ujít obchodní příležitost kvůli nedostatku vlastních financí.

Rady, které přijdou vhod

Nezaspěte aktuální trendy ve světě podnikání a financí. O nově vydaném článku na blogu vám dáme vědět.

aplikace-na-mobilu-3
check-green

Novinky pravidelně
ve vaší schránce

check-green

Dejte zelenou příležitostem

Podobné články